M/S Visby trafikerar engelska kanalen åt DFDS

Från och med 20 december 2020 till maj 2021 kommer Destination Gotlands M/S Visby att trafikera engelska kanalen mellan Dunkerque i norra Frankrike och Rosslare, Irland på uppdrag åt det danska rederiet DFDS.
Mot bakgrund av det stundande brittiska utträdet från den Europeiska unionen, Brexit, öppnar DFDS en ny fraktrutt, med fokus på lastbilsfrakt och deras förare, mellan EU-länderna Frankrike och Irland. Med en ny sjöväg minskar beroendet av Storbritanniens vägnät för den inre marknaden.
– Vi är mycket glada över att kunna bistå med att säkerställa en fungerande inre marknad inom EU och att säkra transporterna mellan Irland och Frankrike. Vi ser fram emot ett partnerskap med DFDS som har potential att sträcka sig över längre tid, säger Håkan Johansson, vd Rederi AB Gotland som äger fartyget.
Destination Gotland kommer att bemanna däck och maskin på M/S Visby, som har kapacitet för 1 600 lastmeter gods och 1500 passagerare. Under tiden M/S Visby chartras till DFDS kommer M/S Drotten att ersätta rutterna för Gotlandstrafiken.
-Jag är glad och stolt över att Destination Gotland kan bemanna och stärka upp den europeiska logistiken och transporten. Att trafikera den engelska kanalen är ett viktigt uppdrag som vi ser fram emot att utföra, säger Christer Bruzelius, vd Destination Gotland.
Överfarten kommer i snitt ta strax under 24 h och ger möjlighet för lastbilschaufförer att komma fram utvilade till den nya destinationen och fortsätta resan till lands.
DFDS är ett danskt globalt rederi och logistikföretag verksamt inom RoRo-shipping och containerfart i Nordeuropa.

Kontaktperson och kontaktuppgifter
Christer Bruzelius, christer.bruzelius@destinationgotland.se
Telefon +46 72 509 18 10
Håkan Johansson, hakan.johansson@gotlandsbolaget.se
Telefon +46 498 18 30