Marcus Risberg ny vd för Destination Gotland

Marcus Risberg har utsetts till vd för Destination Gotland. Marcus Risberg är idag vd för Tallink Silja AB och har en lång bakgrund inom sjöfart och besöksnäring inom Silja-gruppen.

– Vi är mycket glada att kunna välkomna Marcus Risberg som ny vd. Destination Gotland står inför en mycket spännande utveckling och en avgörande klimatomställning till fossilfri sjöfart, säger Håkan Johansson, styrelseordförande i Destination Gotland.

Marcus Risberg har en bred erfarenhet och ett stort kontaktnät inom både sjöfarten och besöksnäringen. Som ordförande i Passagerarrederiernas förening, styrelseledamot i Svensk Sjöfart och Svensk Turism har Marcus Risberg en gedigen kompetens och förståelse för marknaden och de spännande utvecklingsmöjligheter som Destination Gotland och hela Gotlands besöksnäring står inför.

– Med sitt ledarskap och kommersiella fokus blir Marcus Risberg en nyckelperson för att förverkliga den klimatfärdplan som styrelsen antagit, som innebär att vi kommer att minska utsläppen med 70 procent till år 2030. Marcus Risbergs starka kommersiella bakgrund blir också en stor tillgång i arbetet med att utveckla Destination Gotlands kunderbjudande ytterligare, säger Håkan Johansson, styrelseordförande i Destination Gotland.

Marcus Risberg tillträder sin tjänst under andra halvan av mars 2021 och kommer att vara bosatt på Gotland.
– Jag ser verkligen fram emot att komma till Gotland och lära känna alla medarbetare. Destination Gotland är ett otroligt fint företag med en samhällsviktig uppgift av stor betydelse, vilket inte minst blivit tydligt under det gångna året. Som ålänning så vet jag hur avgörande goda kommunikationer är för förutsättningarna att leva och verka på en ö som Gotland, säger Marcus Risberg.

Marcus Risberg efterträder Christer Bruzelius som går i pension efter att ha varit vd för Destination Gotland sedan 2012. Christer Bruzelius har varit en avgörande kraft för bolagets utveckling, med både fler passagerare och en mer klimatsmart Gotlandstrafik, samt tagit ett stort ansvar för hela Gotland under den rådande coronapandemin.

– Jag vill tacka Christer Bruzelius för hans stora engagemang och goda ledarskap. Christer Bruzelius har lett Destination Gotland till en fin utveckling under de senaste snart nio åren. Antalet passagerare och besökare till Gotland har ökat markant och Destination Gotland har tagit stora kliv mot hållbara Gotlandsresor, inte minst genom våra nya LNG-fartyg som inneburit kraftigt minskade utsläpp av både koldioxid och svavel, säger Håkan Johansson, styrelseordförande i Destination Gotland.

Kontakt:
Håkan Johansson, styrelseordförande Destination Gotland, telefon 070-284 50 99
Marcus Risberg, tillträdande vd, telefon 070-623 33 32

Ladda ner pressbild, Marcus Risberg »